maanantai 13. syyskuuta 2021

Suora Todistus

Kaarlo Soisalo - Suora Todistus

Lataa kirja alla olevasta linkistä:
Suora Todistus PDF

Painettu kirja on ilmaiseksi saatavilla ja sitä voi tiedustella sähköpostitse.

Suora Todistus on äärimmäisen ajankohtainen ja tärkeä kirja adventtikansalle, joka valmistautuu Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen pikaiseen paluuseen - kansalle, jonka tulee itse olla valmiina, jotta se voisi julistaa ikuista evankeliumia ja kolmen enkelin sanomaa hukkuvalle maailmalle (Ilm. 14:6-13).

Vaikka kirjan käsittelemät aiheet olivat jo kirjan kirjoittamisen aikaan niitä olennaisimpia kristityn vaelluksen kannalta, niin Soisalon kirjan kokonaissanoma on nyt reilut seitsemänkymmentä vuotta myöhemmin ajankohtaisempaa kuin koskaan ennen. Suora Todistus perustuukin Raamatun ilmoitukseen ja mittavaan aineistoon Profetian Hengen kirjoituksista, joista kirjoittajalla oli hyvin laaja tietämys.
Kaarlo Soisalon suomentamana löytyy Ellen Whiten teoksia monien kirjahyllyistä, ja tässä Suorassa Todistuksessa on runsaasti sisar Whiten lainauksia, joita ei muualla ole vieläkään koskaan suomeksi käännetty.

Soisalon kirja on vuosikymmenien aikana saanut ristiriitaisen vastaanoton. Toiset ovat pitäneet sitä suuressa arvossa, kun taas joitain se ei ole miellyttänyt, sillä kirja todellakin peittelemättä esittää sitä suoraa todistusta, jonka Totinen Todistaja on Laodikean seurakunnalle antanut. Kirja ei päästä lihallista sydäntä päänsilityksellä, ja se osoittaa niin jokaisen yksilön kuin johtajienkin velvollisuudet tänä vakavana aikana. Tästä syystä jotkut ovat tahtoneet leimata Soisalon katkeroituneeksi henkilöksi, joka omien motiiviensa tähden olisi arvostellut kirkon johtoa.

Ennakkoluuloton lukija voi kuitenkin pian huomata, että tällaiset syytökset ovat sielunvihollisen keino kylvää epäilyksen siemeniä mitä tärkeintä sanomaa kohtaan. Eihän Vapahtajammekaan sanoma miellyttänyt hänen aikansa uskonnollisia johtajia. Soisalon kirjan voidaan havaita syntyneen vilpittömän rukouksen ja ahkeran Raamatun sekä Todistusten tutkimisen seurauksena. Siksi se kantaakin taivaallisen arvovallan pyhää leimaa.

Suora Todistus kutsuu lukijaansa hengelliseen herätykseen ja uskonpuhdistukseen. Sen tähden kirja sisältää myös mitä tärkeimmät totuudet vanhurskauttamisesta uskon kautta sekä pyhityksestä ja Kristuksen vanhurskauden omistamisesta uskossa - eli juuri siitä, mikä laodikealaisilla havaitaan puuttuvan. Ja kirja käsittelee nämä pelastuksemme kannalta olennaisimmat aiheet hyvin ihanalla ja selkeällä, ymmärrettävällä tavalla.

Jos sydämesi vilpitön halu on kuulua Jumalan jäännöskansaan, älä jätä tätä kirjaa lukematta. Ota vastaan eväät viimeisten tapahtumien ja ahdistuksen aikaa varten. Vastaanota kutsu hengelliseen herätykseen ja uskonpuhdistukseen!