torstai 29. helmikuuta 2024

Danielin profetiat

Kolmen Enkelin Sanoman Youtube-videokanava löytyy TÄÄLTÄ.

DANIELIN PROFETIAT on sarja, joka avaa Vanhan testamentin apokalyptisen Danielin kirjan ennustuksia. Ilman sitä emme voi ymmärtää oikein Ilmestyskirjan symbolisia näkyjä. Nämä sisaruskirjat kulkevat käsi kädessä ja avaavat Raamatun itsensä ilmoittamana vertaus- ja esikuvien merkityksen Jumalan sanalle harmonisella tavalla.

Danielin kirjan ennustukset kattavat kaikkitietävän Jumalan ilmoituksen aina muinaisesta Babylonista lopunajalliseen "hengelliseen Babyloniin" asti. Se myös todistaa vakuuttavasti tämän maailman viimeisestä valtakunnasta, joka murskaa kaikki ihmisrakennelmat ja joka itse pysyy ikuisesti.

Danielin kirjan pääpaino on lopun aikaan tähtäävää. Enkeli sanoi Jumalan profeetalle, joka ei itsekään ymmärtänyt, miten kaikki päättyy, että kirja lukittaisiin lopun aikaan asti (Dan. 12:4). Mutta Raamattu todistaa sen nyt olevan avattu kirjakäärö, jota meidän tulee rukoillen tutkia (Ilm. 10:8-10). Jumala avaa ymmärtämään sen viimeistä aikaa koskevat ulottuvuudet - ei osittain, vaan kokonaan.

Osa 1 - Maailmanhistoria ennalta nähtynä
Kaikkien apokalyptisten ennustusten kulmakivi ja kokonaiskuva kutsuu Raamatun ihmeellisten profetioiden pariin. Jo muinoin annettu näky tulevaisuudesta todistaa varmuudella, että taivaassa on kaikkivaltias Jumala, jolla on ihmiskunnan kohtalon tie kädessään!

Danielin kirjan kuvapatsasnäky on merkitykseltään äärimmäisen suuri. Miten sen esittämältä perustukselta rakentuu Raamatun loputkin tulevaisuusprofetiat? Miten sen ilmoittama kokonaiskuva avaa myös Ilmestyskirjan symboliset profetiat pedosta, jonka merkkiä tullaan pakottamaan lopun aikana? Miten se auttaa varmuudella tunnistamaan, mikä on antikristus ja milloin tämä ilmaantuu? Ja ennen kaikkea, mikä on tuon kuvapatsasnäyn kokonaissanoma?

Katso, miten historia vahvistaa ennaltatietävän Jumalan ilmoituksen. Mitä on vielä edessäpäin? Kuinka kaikki päättyy, vai päättyykö se? Tästä tulevaisuuden ennusteesta Jumalan profeetta todistaa: ”Tämä uni on tosi ja sen selitys luotettava.” (Dan. 2:45) 


Osa 2 - Sodan tuulet kansojen meressä
Danielille annettujen tulevaisuuprofetioiden sarja jatkuu kirjan seitsemännessä luvussa näyllä, jossa merestä nousee erilaisia petoja.
Minkälaisia yksityiskohtia kaikkinäkevä Jumala ilmoittaa maailmaa hallitsevista maailmanvalloista? Miten ne toteuttavat sielunvihollisen kapinaa ja sotaa Jumalaa ja hänen pyhiään vastaan? Ja ennen kaikkea, miten ne ovat valmistaneet tietä nyt maailmanaikojen loppukaudella vaikuttavalle saatanan mestaripetokselle, ja miten niiden edustamat periaatteet ulottuvat meidän aikaamme asti?

Danielin kirja paljastaa muinaisen Babylonian esimerkin kautta, mihin sielunvihollisen taitavat eksytykset johtavat jokaisen ihmisen kohdalla myös nyt, kun Jumala kutsuu kansansa ulos lopunajallisesta hengellisestä ”Babylonista” (Ilm. 18:1-4).


Osa 3 - Pienen sarven suuret sanatEi kommentteja:

Lähetä kommentti